kunstgras

 

LimeGreen®

Anteos:

strak en fris!

Kunstgras in de tuin moet zo natuurlijk mogelijk ogen.

LimeGreen® Anteos is daarom het perfecte kunstgras voor in jouw tuin! Elke grasspriet is namelijk gevormd als een echte grasspriet.

Dit zorgt voor een super realistisch gazon dat comfortabel aanvoelt.

LimeGreen® Anteos kunstgras is opgebouwd uit een mix van korte lichtgroene en donkergroene grassprieten. Door deze mix oogt het kunstgras gazon strak en fris.

Daarnaast is er een extra bruin- beige spriet in de kunstgrasmat verweven,

die noemen we de “thatch”. Deze thatch zorgt voor stevigheid en voor een nóg natuurlijker uitstraling van het kunstgras in jouw tuin.

 

 • Voelt comfortabel aan

 • Frisse uitstraling door lichte groentinten

 • Ideaal voor spelende kinderen

 • Opvuladvies Infill zand:1,5-2 kg/m2 ( 35 mm )
 • Opvuladvies Infill zand:4-5 kg/m2 ( 45 mm )
 • Geschikt voor: tuin, balkon, zwembad, terras, trampoline
 • alleen verkrijgbaar in 4.00 meter breed

VERKRIJGBAAR IN POOLHOOGTE: 

35 MM € 36.95 PER m2

45 MM € 39.95 per m2

 

 

 

 

 

 

LimeGreen®

Cartea:

weelderig groen en speels!

Ben jij op zoek naar kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is?

Een gazon met volume en een weelderig en speelse uitstraling?

Dan ga je voor de LimeGreen® Cartea. De 35 of 45 mm lange vezels geven dit type gras een zeer natuurlijke en weelderige uitstraling. Perfect voor een weelderige tuin. Bovendien voelt het zeer comfortabel en zacht aan. 

En door de verschillende groentinten is deze volle mat nauwelijks van echt te onderscheiden!

 

 • Zeer natuurlijke uitstraling
 • Weelderig en speels
 • Het perfecte gazon voor een natuurlijke tuinen
 • Opvuladvies Infill zand:1,5-2 kg/m2 ( 35 mm )
 • Opvuladvies Infill zand:4-5 kg/m2 ( 45 mm )
 • Geschikt voor: tuin, balkon, zwembad, terras, trampoline, speelgras
 • alleen verkrijgbaar in 4.00 meter breed

VERKRIJGBAAR IN POOLHOOGTE: 

35 MM € 36.95 PER m2

45 MM € 39.95 per m2

 

 

 

 

 

LimeGreen®

Papilio: 

Natuurlijke, diepgroene uitstraling

Op zoek naar een volle, donkergroene grasmat? Deze heb je gevonden met de LimeGreen® Papilio .

Door haar vezels in verschillende donkere groentinten, samen met een bruin-beige thatch heeft deze mat de donkergroene, natuurlijke uitstraling waar jij naar op zoek bent.

Bovendien voelt dit middellange gras zeer comfortabel en zacht aan.

En dat het gehele jaar door zonder sproeien

of bemesten.

 

 • Nauwelijks van echt te onderscheiden
 • Diepgroene, natuurlijke kleur
 • Ideaal speelgazon
 • Opvuladvies Infill zand:3-4 kg/m2 ( 40 mm )
 • Opvuladvies Infill zand:5-6 kg/m2 ( 50 mm )
 • Geschikt voor: tuin, speelgras, zwembad
 • alleen verkrijgbaar in 4.00 meter breed

VERKRIJGBAAR IN POOLHOOGTE: 

40 MM € 34.95 PER m2

50 MM € 37.95 per m2

 

 

 

 

 

Unieke compositie

Jarenlang werd kunstgras geproduceerd en samengesteld uit verschillende materialen, zoals PP, PE en Latex of PU. De productie van deze grassen kost enorm veel energie en door hun samenstelling was het eindproduct moeilijk of zelfs onmogelijk te recyclen.

LimeGreen® ONE-DNA™ kunstgras bestaat uit één materiaal: 100% PE. Het kunstgras is volledig gemaakt van 1 polymeer. De productie vindt plaats in een energiezuinige productiefaciliteit, waardoor we beduidend minder energie verbruiken dan traditionele kunstgrasproducten nodig hebben.

Recycling in zijn puurste vorm

Veel producenten van kunstgras beloven dat hun producten recyclebaar zijn. Dus, wat maakt ons LimeGreen® kunstgras anders? Nou, best veel! De meeste gerecyclede kunstgrassen zijn echt downcycled: het product kan voor nieuwe toepassingen worden gebruikt, maar het eindproduct, of RTA (Recycled Turf Agglomerate), heeft niet langer de zuiverheid van het oorspronkelijke materiaal. Deze materialen zijn van een beduidend lagere kwaliteit, waardoor ze minder bruikbaar zijn voor de productie van nieuwe producten. Als zodanig neemt hun waarde af tijdens het recyclingproces.

Met ons circulaire LimeGreen® kunstgras bereiken we een nieuw niveau in recycling! Hoogwaardige recycling zonder waardeverlies, met behoud van de zuiverheid van het originele materiaal.

Minder energie

Het productieproces van ons kunstgras verschilt nauwelijks van dat van anderen. Behalve de laatste fase van het proces. In die laatste fase worden de grasvezels verankerd in de mat. In tegenstelling tot andere fabrikanten realiseren wij deze 'tuft lock' zonder het aanbrengen van latex, PU of een PP dispersielaag. Hierdoor slaan we een enorme CO2-uitstoot stap over omdat we geen gigantische ovens gebruiken om deze coating te drogen.

EN 71-3

Al onze LimeGreen® grasproducten zijn uitvoerig getest en geïnspecteerd volgens de Europese norm EN71-3. Dit is een strikte Europese norm die betrekking heeft op productveiligheid, en geldt bijvoorbeeld ook voor speelgoed. Dankzij deze keuring kunnen we de veiligheid van onze producten garanderen, zodat kinderen en huisdieren veilig kunnen spelen op ons kunstgras.

 

De afvalhiërarchie

Lansink's Ladder is een afvalhiërarchiemodel waarin afvalpreventie voorop staat. die bestaat uit vier vormen van omgaan met afval. De hoogste prioriteit wordt gegeven aan preventie (A), gevolgd door het hoogst mogelijke hergebruik (B en C). De derde vorm van de afvalhiërarchie is het verbranden van afval om energie op te wekken (D en E). De minst gewenste vorm is storten of storten (F).

LimeGreen 1DNA producten vallen in de categorieën preventie (A) en hergebruik (B).

 

 

 

 

hieronder de "normale" kunstgrassen

 

 

 

 

 

HOMEGRASS

TUNDRA 45 mm 

€ 29.95 per m2

 kunstgras tundra, als u hem ziet dan waant u zich al in een tropisch land. Heerlijk fris en uiterst comfortabel 

Leverbaar in 4.00 meter breed
 Levertijd 2 werkdagen
 
 
 
 

 

HOMEGRASS

TAIGA 50 mm 

€ 35.95  per m2

taiga is de mercedes onder het kunstgras, met zijn 50 mm garen een hele veerkrachtige en zachte kunstgrasmat. Heeft een frisgroene uitstraling. 

Leverbaar in 4.00 meter breed
 Levertijd 2 werkdagen

 

 

 

 

 

 

GARDEN GRASS

LUXURY 45 MM

€ 38.95  per m2

De luxury 45 is samengesteld met liefst 5 groentinten, mooie niet glinsterende  bovengaren, welke goed overeind blijven staan

Leverbaar in 4.00 meter en 2 meter breed

Levertijd 3 werkdagen

 

 

 

 

 

 

GARDEN GRASS

pride 45 mm

€ 37.95 per m2

de pride 45 heeft Een hoge vezeldichtheid, in combinatie met 5 verschillende kleurtinten en 3 verschillende poolhoogtes, zorgt voor een waanzinnig mooie uitstraling en tevens zeer comfortabel gazon.

Leverbaar in 4.00 meter en 2 meter  breed

Levertijd 3 werkdagen

 

 

 

 

 

HOME GRASS

scope 30 mm

€ 32.95 per m2

Het type Scope 30mm is speciaal voor zeer intensief gebruik in onze collectie opgenomen. De dichtheid en kleurencombinatie geven dit type een prachtige look. Met zijn volle uitstraling en zijn C-shape vezel is dit type kunstgras uitermate geschikt voor bijvoorbeeld op te voetballen.

 

 

 

 

 

 

KUNSTGRAS OP HET DAKTERRAS?

Kunstgrastapijten op een dakterras zijn een opkomende trend. U transformeert uw dak in een groene oase. Het ziet er veel groter uit door de extra hoeveelheid groen en u kunt ook in de winter genieten van het frisse groen van het grastapijt. 

KUNSTGRAS IN DE TUIN?

Heb je ooit nagedacht over kunstgras in de tuin? Er zijn de laatste tijd meer en meer gazons uit kunstgras in privé-tuinen te vinden. De redenen voor de aankoop van kunstmatige gazons zijn verschillend. Bejaarde tuineigenaren willen af van het fysiek veeleisende werk. Klanten met een fulltime baan hebben vaak maar beperkt tijd hiervoor. Zij zoeken in hun vrije tijd naar ontspanning in de tuin of willen hun hobby’s uitoefenen. Jonge gezinnen hebben behoefte aan een duurzaam speeloppervlak voor hun kinderen. Wat hebben deze drie doelgroepen met elkaar gemeen? Ze willen allen geen tijd besteden aan onderhoud omdat hun tijd voor een optimale grasverzorging beperkt is. Want zelfs met kleine grasvelden moeten zij “stay tuned” zijn. Desondanks willen ze wel dat hun gazon het hele jaar door een perfecte uitstraling heeft.

KUNSTGRAS OP HET BALKON?

Kunstgras wordt steeds populairder voor balkons. De meest voorkomende reden voor de aankoop van kunstgras bestemd voor balkons is de behoefte aan een kleine groene oase dicht bij de flat. Stedelijke gebieden hebben vaak weinig openbaar groen en de grijze muren van huizen kunnen niet zomaar veranderd worden. Met kunstgras kunt u op een elegante manier uit de mode geraakte vloeren en versleten tegels verbergen. Aangevuld met potplanten en een kunstgazon wordt uw balkon binnen korte tijd in een gezellige minituin omgetoverd. Een plek om te verblijven na een dag hard werken of als u niet wilt uitgaan.

KUNSTGRAS ALS SPEELGRAS?

Kinderen houden van buiten spelen en dat is ook goed zo. Vooral kleine kinderen hebben een veilige plaats in de huistuin, waar zij onder uw toezicht blijven. Bij het spelen en rondrennen gaat het er vaak erg levendig aan toe. Natuurlijk gazon slijt door overmatig en intensief gebruik. Bruine plekken, ongelijke groei en gazongaten zijn vaak het resultaat. Daarom is slijtvast speelkunstgras een uitstekend alternatief voor natuurlijke gazons.

Kunstmatige grasoppervlakken houden stand bij de belasting door spelende kinderen. De elastische grasmat voorkomt mogelijke verwondingen en beschermt de gewrichten. De kunstmatige grassprietjes zijn zacht, elastisch en aangenaam om aan te raken.Het schone speelkunstgras voorkomt de vervuiling van de kleding. Lelijke grasvlekken op schoenen, jassen en broek komen niet meer voor.

KUNSTGRAS OVER BESTAANDE BESTRATING? 

Regelmatig krijgen wij de vraag of kunstgras ook over bestaande bestrating kan. Natuurlijk kan dat! Wel moet u drukverdeeldoek aanbrengen onder het kunstgras. Anders bestaat de kans dat in het kunstgras de groeven van de bestrating zichtbaar zijn. U dient het wel op diverse plaatse rondom vast te maken. Dit kan met kit of onze dubbelzijdige kunstgrastape.

KUNSTGRAS ONDER EEN ZWEMBAD?

Kinderbadjes en zwembaden mogen niet op harde, steenachtige grond staan. Het risico op letsel door scherpe stenen en randen is aanzienlijk en insnijdingen op de voetzolen bederven met zekerheid het bad plezier. Ons kunstgras is uitstekend geschikt als zachte onderlaag voor kinderbadjes. Zoekt u kunstgras onder zwembad? Bij ons vindt u een ruime collectie kunstgras voor zwembad. Het zachte, maar robuuste materiaal werkt schok- en stoot dempend. Met kunstgras als onderlaag kan er onbezorgd geplonsd worden. 

KAN KUNSTGRAS MET HUISDIEREN?

Bent u op zoek naar een mooi stuk kunstgras geschikt voor honden of katten? De meeste van onze kunstgras soorten zijn uitermate geschikt voor (huis)dieren. Huisdieren mogen gewoon op het kunstgras lopen. Doorgaans vinden huisdieren dit vaak ook een erg fijne ondergrond om op te liggen en op te ravotten. Kunstgras is gemaakt van erg sterke materialen waardoor het uitermate geschikt is voor huisdieren zoals katten, honden, konijnen, hamsters en cavia’s.

WAAROM ADVISEREN WIJ HET INZANDEN VAN KUNSTGRAS?

 • Een van de functies van het zand is het verzwaren het kunstgras. Het extra gewicht betekent dat het gras beter op zijn plaats blijft 
 • Het zand zorgt voor stabiliteit en beschermt de grasmat. Hierdoor komen er geen kreukels of vouwen in het kunstgras bij in gebruikname.
 • Het zand omringt de lange kunstgrassprietjes en zorgt ervoor dat ze mooier rechtop blijven staan.
 • Een bijkomend voordeel van zandinvulling is dat het het gras brandwerend maakt, bijvoorbeeld wanneer de barbecue wordt omgestoten op het gras.

  Een speciaal soort zand wordt gebruikt voor kunstgras. U dient dit niet te verwarren met aarde. Het zand is speciaal ontwikkeld voor dit doel.

  • De zandinvulling is schoon en vormt geen voedende bodem voor onkruid
  • De zandvulling neemt geen water op, zodat uw gazon waterdoorlaatbaar blijft en snel droogt na een regenbui. Het wordt geen modder!
  • Het zand is zwaar. Het kan niet van het gras afgeblazen worden. U kunt ook gewoon gebruik maken van een bladblazer om bladeren van het gazon te verwijderen.
  • Het zand zal niet uit het gras gelopen worden, het wordt bedekt door de kunstgrasvezels.
  • Kinderen kunnen over het gras blijven kruipen zonder last van het zand te hebben, geen vlekken en geen gevaar