kunstgras onderhoud

Kunstgras onderhoud

Ook kunstgras heeft onderhoud nodig. Ook al is dat minimaal.

Ziet uw kunstgras er niet zo mooi meer uit? Ligt het gras plat?  Opborstelen met onze borstelmachine en eventueel opnieuw inzanden  kan de oplossing zijn en kan natuurlijk door ons verzorgt worden.

Heeft een ander bedrijf het gelegd, of heeft u het zelf gedaan? Dat maakt voor ons niks uit.

Wij komen vrijblijvend bij u kijken wat er aan gedaan kan worden. En ook vertellen wij u wat de kosten gaan worden als wij het mogen uitvoeren.

 

Wat kunt u zelf doen om het kunstgras schoon en netjes te houden:

 

7 VERZORGINGSTIPS VOOR KUNSTGRAS ONDERHOUD MET MINIMALE TIJDSINSPANNING

1. Kunstgras indien nodig met zeep schoon maken

2. Papier en plastic verzamelen

3. Bladeren afharken of met een bladblazer verwijderen, takken verzamelen

4. Verwijder etensresten en spoel grasvezel met water af

5. Onkruid verwijderen (onkruid kan niet of slecht groeien)

6. Uitwerpselen van (huis)dieren verwijderen en plekken met water afspoelen

7. Met een harde bezem de grasvezels opborstelen

 

VOORBEREIDING OP HET WINTERSEIZOEN

Vóór het begin van de winter raden wij u aan om zeker bovenstaande verzorgingstips uit te voeren. Met deze zeven onderhoudswerkzaamheden bereidt u het kunstgras optimaal voor op het koude en natte seizoen. Kneuzingen, veroorzaakt door tuinmeubelen of plantenbakken, dient u met een bezem of bladhark te verwijderen. Droge herfstdagen zijn een geschikt moment voor de reparatie van het kunstgras. U kunt een beschadigd stuk kunstgras – bijvoorbeeld door gloeiende houtskool, oplosmiddelen of verf – gemakkelijk vervangen door er een nieuw stuk kunstgazon te plaatsen.

 

5 BELANGRIJKE GEBRUIKSAANWIJZINGEN VOOR KUNSTGRAS ONDERHOUD

  • Verwijder gemakkelijk kauwgom door het te verharden met ijsblokjes.
  • Chemicaliën zoals motorolie, benzine, bleekmiddel en verf mogen niet in contact komen met uw kunstgras. De chemische stoffen kunnen verkleuring en een verhoogde kans op slijtage veroorzaken.
  • Een kunstgrastapijt is net als iedere andere vloerbekleding niet bestendig tegen brandende voorwerpen, zoals sigaretten en houtskool. Wij raden een voorzichtige aanpak en oplettendheid bij het grillen aan.
  • Zet een kunstgrasvlakte niet onder water. Het is bijvoorbeeld niet raadzaam om een kinderbad direct en in een keer op de kunstgrasmat leeg te maken.
  • Loop niet op kunstgras tijdens extreme kou, ijs en sneeuw!

Houd rekening met onze 7 onderhoudstips en voer deze indien nodig mogelijkheid snel uit. Laat verontreinigingen niet al te lang op het kunstgazon liggen.

Wij verlenen bij juist onderhoud, het naleven van de gebruiksvoorwaarden en een normaal gebruik 8 jaar garantie op ons gehele assortiment van kunstgras.